Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Doktora Programı öğrencilerimiz Hacer Duzman ve Muhammed Enis Şen, "Başarım 2024 8. Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Konferansı"nda düzenlenen "5 Dakikalık Tez Yarışması"nda ödül aldılar.

Konferans, TÜBİTAK ULAKBİM, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi UHeM, Bilkent Üniversitesi iş birliği ve EuroCC2@Türkiye projesinin desteği ile 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi KKM'de gerçekleştirilmiştir.

Yarışmanın amacı, tezde ele alınan sorunu çözmek için yüksek başarımlı hesaplamanın (ing. High Performance Computing, HPC) önemini veya geliştirilen çözümün HPC'ye nasıl katkıda bulunduğunu en etkili ve net şekilde anlatmaktı.

Araştırma görevlisi doktora öğrencimiz Hacer Duzman, Prof. Dr. M. Serdar Çelebi'nin danışmanlığında hazırladığı "Patient-Specific In-Silico Hemodynamic Characterization of the AAOCA Anomaly in Left Coronary Artery Network" başlıklı yüksek lisans tez sunumuyla birincilik ödülünü kazanmıştır. Doktora öğrencisi Muhammed Enis Şen ise Dr. Öğr. Üyesi Süha Tuna danışmanlığında hazırladığı "Exploiting Optimal Supports in Enhanced Multivariance Products Representation for Lossy Compression of Hyperspectral Images" başlıklı yüksek lisans tez sunumuyla mansiyon ödülü almıştır.