Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Doktora Programı öğrencilerimiz Samet Demir, Ahmet Tuncer Durak ve Gözde İniş Demir "BAŞARIM 2022"’de üç farklı kategoride takım olarak ödül aldı.

EuroCC projesinin bir parçası olarak, Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Yetkinlik Merkezi bir dizi yüksek başarımlı hesaplama yarışması (computhon) düzenliyor. Bu serinin ikincisi (Computhon 2022/1) Sabancı Üniversitesi, Altunizade Dijital Kampüsü'nde BAŞARIM 2022 konferansı çatısı altında gerçekleştirildi.

Computhon'da katılımcılar aşağıda detayları verilen 3 farklı kategoride yarıştılar.

1. Tek işlem düğümü - Çok Çekirdek (Single-node: Parallel computation on multi-core CPUs.)
2. Tek işlem düğümü - Çoklu Grafik İşlem Birimi (Single-node: Parallel computation on multiple GPUs.)
3. Çok işlem düğümü - Çok Çekirdek & Çoklu Grafik İşlem Birimi (Multi-node: Distributed computing on multiple nodes + CPUs and GPUs)

Nihai hedef her kategoride cevabı ile verilen bir problemi en hızlı hale getirmekti.
Yarışmanın ödülü ise her kategoride birinci olan takıma verilecek olan 5000 TL değerindeki hediye çekiydi.

Basarim-2022