İTÜ Bilişim Enstitüsü Bilgi ve Haberleşme Mühendisliği Programı doktora öğrencisi Hakan Alakoca’nın “6G Telsiz Ağları için Ultra-Bağlantılılık: İHA ve Akıllı Yansıtıcı Yüzeylerle Heterojen Ağ Tasarımı” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamındaki çalışması IEEE Communications Magazine dergisinde yayımlandı.
 
Araştırmacılar; Hakan Alakoca, Doç. Dr. Mustafa Namdar, Doç. Dr. Sultan Aldırmaz-Çolak, Dr. Mehmet Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Arif Başgümüş, Prof. Dr. Lütfiye Durak-Ata ve Prof. Dr.  Halim Yanıkömeroğlu 6G ağlarında akıllı yansıtıcı yüzeylerde işaret işleme mekanizmalarına yönelik çeşitli fiziksel katman güvenlik zafiyetleri üzerine çalıştı.
 
“Metasurface Manipulation Attacks: Potential Security Threats of RIS-Aided 6G Communications” başlıklı makale IEEE Communications Society tarafından 6G ağları için fiziksel katman güvenliği alanında son 5 yılın (2018-2023) en iyi yayınları (IEEE Best Readings) arasında gösterilmeye değer bulundu.
 
6G ağlarında fiziksel katman güvenliği alanında seçilen bu makaleler, haberleşme teknolojileriyle ilgili olası yeni sorunları belirleyip yenilikçi çözümler sunarak gelecekteki tasarımlara dünya çapında yön veriyor.

Haberin devamı için tıklayınız.