İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. M. Serdar Çelebi gözetiminde, Zoom üzerinden ücretsiz olarak çevrimiçi "Immersed Boundary Method (IBM)" ile Akışkan-Yapı Etkileşimi (ing. Fluid-Structure Interaction, FSI) modellemesi uygulamalı eğitimi yapılacaktır.

Verilecek çevrimiçi eğitim programında FSI modellemesi ve Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD) konuları üzerinde durulacaktır. FSI için bağlaşım modeli olarak "Immersed Boundary Method (IBM)" ile ilgili bilgiler ayrıntılı olarak aktarılacaktır. Yönteme sayısal yaklaşım, IBAMR® açık kaynak yazılımı üzerinden detaylandırılacak ve uygulamalar yapılacaktır.

Eğitim programı içeriği aşağıda sunulan başlıkları kapsayacaktır:

  • Akışkan-Yapı Etkileşimi’ne (FSI) giriş
  • Immersed Boundary Method (IBM) ve IBM ile bağlaşık FSI modellemesi
  • IBAMR® ile modellemeye giriş
  • IBAMR® ile uygulamalar
  • VisIt® kullanarak akış alanı ve yapısal parametrelerin görselleştirilmesi

İletişim için E-mail Adresi: daryani@itu.edu.tr

İlgilenen öğrenci ve araştırmacıların isim ve soyisim, kurum, bölüm, telefon ve e-mail bilgilerini yollaması rica olunur.

Eğitimin daha verimli olabilmesi için, IBAMR®’ın aşağıda verilen web sitesinden önceden indirilip, Linux ortamında kurulması tavsiye olunur. 

IBAMR® Web Sitesi: https://ibamr.github.io/linux

Kurulum ile ilgili her türlü sorunuz için daryani@itu.edu.tr mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Web Sitesi: valve.be.itu.edu.tr
Saat ve Yer: 26 Nisan, 10:00 / Zoom üzerinden çevrimiçi (online)
Çalıştay Yöneticisi: Prof. Dr. M. Serdar ÇELEBİ (İTÜ)
Detaylı bilgihttps://valve.be.itu.edu.tr/duyurular/1


BMI_workshop

İTÜ Bilişim Enstitüsü

bilisim-anasayfa-hakkimizda

İTÜ Bilişim Enstitüsü, Bilişim Uygulamaları, Bilgisayar Bilimleri, Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik ile İletişim Sistemleri Anabilim Dallarında aşağıda yer alan programlarda lisansüstü düzeyde eğitimler veren, bu alanlarda temel ve uygulamalı araştırmalar yapan bir birimdir.

Enstitü öğretim üyeleri ile öğrencileri, elektromanyetik alanlar, haberleşme sistemleri/regülasyonları, hesaplamalı malzeme tasarımı, hesaplamalı kimya/biyoloji, kriptografi, işaret/veri işleme/görselleştirme, büyük veri yönetimi, iklim ve okyanus bilimleri, termodinamik modelleme, haberleşme ağları ve moleküler enformatik alanlarında ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca desteklenen araştırmalar yürütmektedir.

Enstitü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından alınan ödüllerden bazıları:

  • En Etkili Bilim İnsanları Listesi; Doç.Dr. B. Uğur Töreyin (Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan makalesi)
  • 2020 Uluslararası Öğrenciler Proje Yarışmasında, Fen Bilimleri kategorisinde en iyi proje ödülü, Beltus Nkwawir Wiysobunri
  • Dr. Abdulkerim Çapar'ın da kurucu ortakları arasında yer aldığı Argenit firması, İTÜ ARI Teknokent’in “Ulusal-Uluslararası Destekler” Birincilik ödülünü almıştır.
  • TÜBİTAK 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması: İstanbul bölgesi birinciliği - Ahmet Burak Özyurt
  • ICAT'18 Konferansında En İyi Sunum Ödülü: Sena Efsun Cebeci, 2018
  • Tübitak Teşvik Ödülü; 2016 Doç.Dr. Adem Tekin
  • Amerikan Isıtma Soğutma ve İklimlendirme Derneği tarafından “Teknik Makale” ve “Willis H. Carrier” Ödülü; 2016 Yrd.Doç.Dr. H. Salih Erden
  • Bilim Kahramanları Derneği Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü; 2016 Doç.Dr. B. Uğur Töreyin PRACEdays 2016 konferansında En İyi Poster Ödülü; Samet Demir
  • İTÜ En Başarılı Tez Ödülü; 2016 Hatice Gökcan

Enstitü bünyesinde, Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle kurulan bir Yüksek Başarımlı Hesaplama Laboratuvarı da bulunmaktadır.