İTÜ Bilişim Enstitüsü mezunumuz Dr. Kamil Karaçuha, Leopold B. Felsen Vakfı tarafından verilen “Leopold B. Felsen Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü”ne değer görüldü. 

Leopold B. Felsen Vakfı, 2007 yılından bu yana Türk öğrencilerin/araştırmacıların elektromanyetik alanına katkılarını teşvik etmek amacıyla “Leopold B. Felsen Elektromanyetikte Üstün Başarı Ödülü”nü vermektedir. Yıllık toplam tutarı 5.000 dolar olan ödül, Prof. Felsen’in vasiyetine göre Türkiye’de yapılan araştırmaları kapsıyor ve yüksek lisans ile doktora seviyesindeki araştırmacılara veriliyor.

Değerli mezunumuzu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dr. Kamil Karaçuha Hakkında

Dr. Kamil Karaçuha 2017 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmiş olup, takip eden senede aynı üniversitenin Fizik bölümünden de mezun olmuştur. 2017-2021 yılları arasında doktora çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, Bilişim Enstitüsü Bilgi ve Haberleşme Mühendisliği programında tamamlamıştır. Bu süre zarfında, aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora çalışmaları sırasında, elektromanyetikte analitik ve sayısal yöntemler, anten ve saçılma problemleri üzerine araştırmalar yapmıştır. Bununla birlikte, Vodafone Future Lab desteğiyle, veri modellemesi, anten ve kuramsal elektromanyetik çalışmalarını projeler kapsamında da sürdürmüştür.

2021 senesinde, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ndeki Sosyoloji lisans programını tamamlamıştır. Şu an, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Kamil Karaçuha’nın onun üzerinde uluslararası makalesi ve yine onun üzerinde uluslararası konferans bildirisi mevcuttur.

kamil_karacuha

İTÜ Bilişim Enstitüsü

bilisim-anasayfa-hakkimizda

İTÜ Bilişim Enstitüsü, Bilişim Uygulamaları, Bilgisayar Bilimleri, Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik ile İletişim Sistemleri Anabilim Dallarında aşağıda yer alan programlarda lisansüstü düzeyde eğitimler veren, bu alanlarda temel ve uygulamalı araştırmalar yapan bir birimdir.

Enstitü öğretim üyeleri ile öğrencileri, elektromanyetik alanlar, haberleşme sistemleri/regülasyonları, hesaplamalı malzeme tasarımı, hesaplamalı kimya/biyoloji, kriptografi, işaret/veri işleme/görselleştirme, büyük veri yönetimi, iklim ve okyanus bilimleri, termodinamik modelleme, haberleşme ağları ve moleküler enformatik alanlarında ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca desteklenen araştırmalar yürütmektedir.

Enstitü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından alınan ödüllerden bazıları:

  • En Etkili Bilim İnsanları Listesi; Doç.Dr. B. Uğur Töreyin (Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan makalesi)
  • 2020 Uluslararası Öğrenciler Proje Yarışmasında, Fen Bilimleri kategorisinde en iyi proje ödülü, Beltus Nkwawir Wiysobunri
  • Dr. Abdulkerim Çapar'ın da kurucu ortakları arasında yer aldığı Argenit firması, İTÜ ARI Teknokent’in “Ulusal-Uluslararası Destekler” Birincilik ödülünü almıştır.
  • TÜBİTAK 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması: İstanbul bölgesi birinciliği - Ahmet Burak Özyurt
  • ICAT'18 Konferansında En İyi Sunum Ödülü: Sena Efsun Cebeci, 2018
  • Tübitak Teşvik Ödülü; 2016 Doç.Dr. Adem Tekin
  • Amerikan Isıtma Soğutma ve İklimlendirme Derneği tarafından “Teknik Makale” ve “Willis H. Carrier” Ödülü; 2016 Yrd.Doç.Dr. H. Salih Erden
  • Bilim Kahramanları Derneği Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü; 2016 Doç.Dr. B. Uğur Töreyin PRACEdays 2016 konferansında En İyi Poster Ödülü; Samet Demir
  • İTÜ En Başarılı Tez Ödülü; 2016 Hatice Gökcan

Enstitü bünyesinde, Devlet Planlama Teşkilatı desteğiyle kurulan bir Yüksek Başarımlı Hesaplama Laboratuvarı da bulunmaktadır.